Behandelingen

U kunt bij Huidtherapie Assen terecht voor de onderstaande behandelingen. Mocht u vragen hebben over een behandeling, twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij gaan graag een gesprek met u aan. 

Behandelingen

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bestaat uit diverse onderdelen, zoals manuele lymfedrainage ( een zachte massage techniek die de afvoer van de lymfe stimuleert), oedeemgrepen en fibrose grepen( om verhardingen in de huid soepel te maken) , compressietherapie ( denk aan zwachtelen, therapeutische elastische kousen, klittenband bandages), lymfetaping. Deze behandelingen kunnen worden ingezet om oedeemklachten te verminderen.

herstel van functiestoringen in het lymfatische en/of veneuze stelsel en het de volgende behandelmethoden betreft: manuele lymfedrainage, compressietherapie, ambulante compressietherapie, gerichte oefentherapie en voorlichting.

Littekentherapie

Littekentherapie Voor wie is littekentherapie geschikt? In de volgende gevallen kunt u bij de huidtherapeut terecht: Verkleefde littekens Rode, stugge en/of verdikte littekens Pijnlijke en

Definitieve ontharing

Bij elektrische epilatie worden de haarzakjes doormiddel van een naaldje verwarmd. Hierdoor laat de haar los. Doel is het celletje waarvan de haar groeit stil te leggen. Deze techniek wordt tegenwoordig vooral gebruikt bij blonde, rossige of grijs/witte haren, daar werkt de laserbehandeling niet op.
Het is een intensieve en langdurige behandeling.

Coagulatie

Bij coagulatie worden spider naevi en kleine bloedvaatjes met behulp van een klein naaldje dicht gebrand. Fibroompjes, ontsierende bindweefselbultjes en bepaalde verdikte ouderdomsvlekken worden met een ander apparaat gecontroleerd weggebrand. Hierna blijft een zwart korstje achter wat na enkele dagen zal herstellen.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt ingezet bij kleurafwijkingen in de huid, denk aan vaatafwijkingen, littekens, hypopigmentatie/ hyperpigmentatie, brandwonden en acne.
Samen kijken we welke kleuren het beste bij jou huidskleur passen en leer ik je hoe je dit het beste kunt mengen en aanbrengen.
Camouflagetherapie in het gelaat wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Acnetherapie

Acne behandelingen bestaan uit een dieptereiniging van de huid, waarbij puistjes, pustels en mee-eters worden geledigd. Dit gebeurd manueel en kan als gevoelig worden ervaren. Deze behandeling heeft als doel om nieuwe ontstekingen te voorkomen en de al bestaande ontstekingen te ontlasten.
Naast de therapie in de praktijk is het belangrijk dat je thuis de juist huidzorg toepast, daar geeft de huidtherapeut advies over. Acne behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.