Definitieve ontharing

Definitieve ontharing is bedoeld voor vrouwen en mannen die haargroei op bepaalde plekken als ongewenst ervaren. 

Er zijn verschillende manieren om haar minder opvallend te maken. Het haar scheren, uittrekken, harsen, bleken of knippen zijn tijdelijke oplossingen:  het haar komt weer terug. U kunt echter ook voor een definitieve oplossing kiezen:  elektrische epilatie of IPL/laser.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken om te laten beoordelen of definitieve ontharing geschikt is voor u.  

Behandeling

Na een kennismakingsgesprek volgt een proefbehandeling. vervolgens wordt een behandelplan opgesteld.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een doeltreffende behandeling voor kleinere gebieden en rode, witte of grijze haren die met IPL/laser niet goed kan worden behandeld. Bij elektrische epilatie wordt een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) langs de haar in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt de naald warm, waardoor de haar loslaat, waarna deze met een pincet verwijderd wordt. Hierna kan nog enkele seconden stroom worden gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden.

Elektrische epilatie is een tijdrovende behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot 24 uur daarna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is, kunt u thuis de huid met een koude washand koelen of een verkoelende creme aanbrengen.

IPL/Laser

Met IPL/laser kan een groter oppervlak worden behandeld. Met behulp van fel flitslicht wordt, via het pigment van de haar, het haarzakje verhit waardoor deze wordt vernietigd. Voorwaarde voor de behandeling is dat de haren voldoende pigment bevatten en donkerder zijn dan de huid.
Voor een optimaal resultaat zijn meestal tussen de vier en acht behandelingen nodig.  Na de behandeling kan huid tot 24 uur daarna rood zien en/of warm aanvoelen.

Voorbereiding en nazorg
  • Haren niet bleken of blonderen
  • Niet harsen of epileren
  • Wel toegestaan: knippen of scheren
  • Geen zon of zonnebank 4 weken voor de behandeling (dit verhoogt het risico op verbranding).